#tekemistätaaperolle - jauholeikki

Julkaistu 24.03.2020
Tekemistä taaperolle haaste - jauholeikki
Yksinkertaisuudessaan jauholeikki on ihan huippu ja tästä tulikin yksi testaajaperheen suosikeista, jota varmasti tullaan hyödyntämään jatkossa usein!

Jauholeikkiä varten tarvitset jauhoja ja alustan. Meillä käytettiin syvää uunipeltiä, mutta alustaksi käy mikä vain alusta, jossa on vähän reunoja. Lisäksi leikkiin kannattaa varata lusikoita, haarukoita, piparimuotteja ja pieni muki.
Kippaa haluamasi määrä jauhoja alustalle ja päästä taapero irti. Meillä poika katseli hetken aikaa jauhoilla täytettyä peltiä kummastuneena, mutta sai hyvin pian juonesta kiinni. Jauholeikki on kuin hiekalla leikkimistä, mutta onnistuu näin talviaikaan kotona.Välineiksi leikkiin käyvät mitkä vain. Meillä oli käytössä ottimia, joista haarukalla pystyi piirtelemään hiekkaan, lusika toimitti lapion virkaa ja pieni muki sankon. Jos jauhoihin lisää vähän öljyä, pystyy siitä tekemään myös hiekkakakkuja! Jauhoihin voi piirtää, siitä voi tehdä kasoja, kakkuja, mitä vain!Meidän vilkas touhutaapero viihtyi leikin parissa keskeytymättömästi lähes puolituntia, jolloin lapsi piti jo kutsua syömään ja leikki keskeyttää. Lapsen touhutessa äiti sai valmistaa ihan rauhassa ruokaa, ilman keskeytyksiä! Hiekkaan piirtely ja hiekkakakkujen tekeminen oli hauskaa myös kummankin vanhemman mielestä. 😆Leikki oli yllättävän helppo puhdistaa, vaikka toki siinä sotkua tulee ja saakin tulla! Poika kävi pikasuihkussa ja pelti oli helppo puhdistaa. Jauhoja ei voinut pellissä jemmata myöhempää käyttöä varten, siksi pienempi alusta olisi parempi. Jauhot lähtivät nopealla imuroinnilla.Tämä blogikirjoitus on osa Pikkuisten Puodin #tekemistätaaperolle-haastetta.
Haaste on jo päättynyt, mutta vinkit löydät edelleen blogistamme.

Tilaamalla uutiskirjeemme sivun alapalkista, saat sähköpostiisi haasteen aikana julkaistut Pikkuruisten ihanat värityskuvat ja paperinuket!TEKEMISTÄ TAAPEROLLE HAASTEET/ VINKIT:

Haaste 19 - Maalaus

Haaste 18 - Syötävät sormivärit

Haaste 17 - Kirjadomino

Haaste 16 - Keppiheppa

Haaste 15 - Paperipallokisa

Haaste 14 - Värilajittelu

Haaste 13 - Sukkaeläimet

Haaste 12 - Vessapaperirulla askartelu

Haaste 11 - Paperilennokit

Haaste 10 - Väristyskuvat

Haaste 9 - Käsinukke

Haaste 8 - Tyynyrata

Haaste 7 - Maja

Haaste 6 - Paperinuket 

Haaste 5 - Leivotaan!

Haaste 4 - Laulupussi

Haaste 3  - Teippirata

Haaste 2 - Jauholeikki

Haaste 1 - Taikataikina

1 kommentti
Kirjoittanut Kristiina Tala Julkaistu March 28, 2020

Hauska ja yksinkertainen idea kehittää silmän ja käden yhteistyötä sekä kädentaitoja!

Jätä kommentti

Huomioithan, että tarkistamme kaikki kommentit ennen julkaisua


Takaisin ylös