#tekemistätaaperolle - jauholeikki

Yksinkertaisuudessaan jauholeikki on ihan huippu ja tästä tulikin yksi testaajaperheen suosikeista, jota varmasti tullaan hyödyntämään jatkossa usein!

Jauholeikkiä varten tarvitset jauhoja ja alustan. Meillä käytettiin syvää uunipeltiä, mutta alustaksi käy mikä vain alusta, jossa on vähän reunoja. Lisäksi leikkiin kannattaa varata lusikoita, haarukoita, piparimuotteja ja pieni muki.
Kippaa haluamasi määrä jauhoja alustalle ja päästä taapero irti. Meillä poika katseli hetken aikaa jauhoilla täytettyä peltiä kummastuneena, mutta sai hyvin pian juonesta kiinni. Jauholeikki on kuin hiekalla leikkimistä, mutta onnistuu näin talviaikaan kotona.Välineiksi leikkiin käyvät mitkä vain. Meillä oli käytössä ottimia, joista haarukalla pystyi piirtelemään hiekkaan, lusika toimitti lapion virkaa ja pieni muki sankon. Jos jauhoihin lisää vähän öljyä, pystyy siitä tekemään myös hiekkakakkuja! Jauhoihin voi piirtää, siitä voi tehdä kasoja, kakkuja, mitä vain!

 

Meidän vilkas touhutaapero viihtyi leikin parissa keskeytymättömästi lähes puolituntia, jolloin lapsi piti jo kutsua syömään ja leikki keskeyttää. Lapsen touhutessa äiti sai valmistaa ihan rauhassa ruokaa, ilman keskeytyksiä! Hiekkaan piirtely ja hiekkakakkujen tekeminen oli hauskaa myös kummankin vanhemman mielestä. 😆

 

Leikki oli yllättävän helppo puhdistaa, vaikka toki siinä sotkua tulee ja saakin tulla! Poika kävi pikasuihkussa ja pelti oli helppo puhdistaa. Jauhoja ei voinut pellissä jemmata myöhempää käyttöä varten, siksi pienempi alusta olisi parempi. Jauhot lähtivät nopealla imuroinnilla.OSALLISTU MUKAAN HAASTEESEEN!

Pikkuisten Puodin #tekemistätaaperolle haaste tarjoaa joka päivälle uuden vinkin taaperon ja leikki-ikäisen kanssa touhuiluun. Touhut on suunniteltu niin, että voit käyttää niihin kaikkiin kotoa löytyviä asioita.

MITEN OSALLISTUN:

- Tilaa Pikkuisten Puodin ilmainen uutiskirje tämän sivun alalaidasta. Osa haasteen materiaaleista on saatavilla vain sähköpostitse uutiskirjeen tilaajille.

- FACEBOOKISSA: Lisää kuva touhuistanne päivän postaukseen. Touhuja ei tarvitse suorittaa järjestyksessä ja voit lisätä jokaiseen ketjuun kuvia myöhemminkin, kun olette kokeilleet aktiviteettiä.

- INSTAGRAMISSA: tägää meidät @pikkuistenpuoti kuvaasi ja käytä kuvassasi hästägiä #tekemistätaaperolle

VOITA UPEA PALKINTO:

- Aktiivisimpien osallistujien kesken arvomme ainutlaatuisen palkinnon. Haasteen voittaja pääsee suunnittelemaan Pikkuruiset kanssa oman julistesarjan! Julistesarjaan kuuluu nimi- tai syntymäjuliste, eläin/hahmojuliste sekä tekstijuliste. 
SEURAA MEITÄ:

1 kommentti

  • Julkaissut Kristiina Tala

    Hauska ja yksinkertainen idea kehittää silmän ja käden yhteistyötä sekä kädentaitoja!

Jätä kommentti

Huomioithan, että tarkistamme kaikki kommentit ennen niiden julkaisua.
Mahtavaa, ihanaa että liityit postituslistallemme!