#tekemistätaaperolle - laulupussi

Jokainen meistä on varmasti kuullut ainakin lorupussista, mutta testaaja taaperolle upposi paremmin laulukortit. Näitä on meillä askarreltu jo pidemmän aikaa ja näistä kannattaa ottaakin projekti, jota voi aina jatkaa! 

Ideana on tehdä kortteja, jonka toisella puolella on kuva josta taapero laulun tunnistaa ja toisella puolella on laulun sanat. Kortit laitetaan pussiin, ja pussi otetaan esiin kun on laulutuokion aika!
Laulukortteja varten tarvitset:Kartonkia tai pahvia ja piirustuspaperia, liimaa jos käytät pahvia, sakset, värityskyniä, pussin korteille tai vanhan t-paidan tai topin. Tussin tai mustekynän jos taapero sallii sinulle omat kynät.

Leikkaa kartongista tai pahvista sopivan kokoisia kortteja. Voit tehdä mallin A4 kokoisesta piirustupaperista. Taita paperi kaksi kertaa puoliksi niin saat a6 kokoisia kortteja. Leikkaa paperista malli jota voit käyttää korttien leikkauksen apuna. Ei haittaa vaikka kortit eivät olisikaan täysin saman kokoisia! Jos käytät pahvia, kuten vaikkapa kaurahiutalelaatikkoa, liimaa ensin laatikon pintaan piirustuspaperi.

Keksikää yhdessä laulu joka korttiin piirretään! Taaperoiden kestosuosikkeja ovat varmasti ainakin:
Tuiki, tuiki tähtönen
Hämähämähäkki
Pienen pieni veturi
Bussilaulu
Jänis istui maassa
Ihahaa, ihahaa, hepo hirnahtaa
Jos sun lysti on
Jos teet tätä yhdessä isompien lasten kanssa, anna heidän piirtää kuvat kortteihin. Jos et, pääset itse taiteilemaan! Tärkeintä on, että taaperokin tunnistaa laulut kuvista, joten yksinkertaisuus on valttia!


Samalla kun piirrätte kuvia, laulakaa laulua! Taaperokin viihtyy kun pääsee tanssimaan tutun kappaleen tahtiin.
Jos et osaa lauluun kuuluvia liikkeitä, keksikää omanne. Kun piirros on valmis, pääsee taapero värittämään korttia.


Lopuksi kirjoita kortin takapuolelle laulun sanat.


Sujauttakaa valmiit kortit pussiin. Voit tehdä myös oman pussisi helposti ja nopeasti ilman ompelua vanhasta t-paidasta.


Leikkaa paidasta hihat pois. Sen jälkeen hapsuta paidan alareuna. Käännä paita nurinpäin, ja sido vastakkaiset hapsut toisiinsa.
Ja näin, sinulla on pussi laulukorteille.

OSALLISTU MUKAAN HAASTEESEEN!

Pikkuisten Puodin #tekemistätaaperolle haaste tarjoaa joka päivälle uuden vinkin taaperon ja leikki-ikäisen kanssa touhuiluun. Touhut on suunniteltu niin, että voit käyttää niihin kaikkiin kotoa löytyviä asioita.

MITEN OSALLISTUN:

- Tilaa Pikkuisten Puodin ilmainen uutiskirje tämän sivun alalaidasta. Osa haasteen materiaaleista on saatavilla vain sähköpostitse uutiskirjeen tilaajille.
- FACEBOOKISSA: Lisää kuva touhuistanne päivän postaukseen. Touhuja ei tarvitse suorittaa järjestyksessä ja voit lisätä jokaiseen ketjuun kuvia myöhemminkin, kun olette kokeilleet aktiviteettiä.
- INSTAGRAMISSA: tägää meidät @pikkuistenpuoti kuvaasi ja käytä kuvassasi hästägiä #tekemistätaaperolle

VOITA UPEA PALKINTO:

- Aktiivisimpien osallistujien kesken arvomme ainutlaatuisen palkinnon. Haasteen voittaja pääsee suunnittelemaan Pikkuruiset kanssa oman julistesarjan! Julistesarjaan kuuluu nimi- tai syntymäjuliste, eläin/hahmojuliste sekä tekstijuliste. SEURAA MEITÄ:

Jätä kommentti

Huomioithan, että tarkistamme kaikki kommentit ennen niiden julkaisua.
Mahtavaa, ihanaa että liityit postituslistallemme!