#tekemistätaaperolle - taikataikina


Taikataikinasta muovailu on hauskaa ja se syntyy helposti ja nopeasti kotoa löytyvistä aineksista. Lopuksi taikataikina paistetaan uunissa, ja voitkin yhdessä lasten kanssa valmistaa vaikkapa keittiö- tai kauppaleikkiin sopivia tarvikkeita! Tässä leikissä viihtyvät lapset ihan pienistä jo kouluikäisiin. Myös äiti voi päästä leikissä luovuutensa irti.


Taikataikinaan tarvitset

3 dl jauhoja
1½ dl suolaa
1½ dl vettä
loraus ruokaöljyä
Jos taikina murenee, lisää vettä. Liian löysä taikina tarvitsee lisää jauhoja.
Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään ja valmiit luomukset paistetaan 120-asteisessa uunissa paksuudesta riippuen 1-2 tuntiin.

 

Taikina sisältää paljon suolaa, joten ihan pienten sitä ei ole turvallista maistella, mutta muuten taikinan maistaminen ei ole vaarallista.
Meilläkin taapero jätti taikinan maistelun yhteen kertaan, ei ilmeisesti maistunut hyvälle.

 

Taikinasta riitti hyvin muovailtavaa niin äidille kuin pojalle. Taapero ei vielä saanut varsinaisia luomuksia aikaiseksi,
mutta viihtyi pitkään piparimuoteilla ja aterimilla taikinaa tökkien. Sillä aikaa äiti sai valmistaa tuotteita leikkikeittiöön.


Valmiit luomukset voi myös maalata niiden jäähdyttyä. Muovaileminen taikinasta oli yllättävän vaikeaa, sillä se tosiaan muistuttaa taikinaa enemmän kuin muovailuvahaa. Viimeisestä palasesta tehty leipä oli erityisesti pojan mieleen, ja niitä tehdään joku kerta varmasti enemmänkin! Jos taiteilijoita on enemmän, kannattaa taikinan määrä tuplata.

OSALLISTU MUKAAN HAASTEESEEN!

Pikkuisten Puodin #tekemistätaaperolle haaste tarjoaa joka päivälle uuden vinkin taaperon ja leikki-ikäisen kanssa touhuiluun. Touhut on suunniteltu niin, että voit käyttää niihin kaikkiin kotoa löytyviä asioita.

MITEN OSALLISTUN:

- Tilaa Pikkuisten Puodin ilmainen uutiskirje tämän sivun alalaidasta. Osa haasteen materiaaleista on saatavilla vain sähköpostitse uutiskirjeen tilaajille.

- FACEBOOKISSA: Lisää kuva touhuistanne päivän postaukseen. Touhuja ei tarvitse suorittaa järjestyksessä ja voit lisätä jokaiseen ketjuun kuvia myöhemminkin, kun olette kokeilleet aktiviteettiä.

- INSTAGRAMISSA: tägää meidät @pikkuistenpuoti kuvaasi ja käytä kuvassasi hästägiä #tekemistätaaperolle

VOITA UPEA PALKINTO:

- Aktiivisimpien osallistujien kesken arvomme ainutlaatuisen palkinnon. Haasteen voittaja pääsee suunnittelemaan Pikkuruiset kanssa oman julistesarjan! Julistesarjaan kuuluu nimi- tai syntymäjuliste, eläin/hahmojuliste sekä tekstijuliste. 

 
SEURAA MEITÄ:

Mahtavaa, ihanaa että liityit postituslistallemme!