#tekemistätaaperolle - teippirata

Julkaistu 25.03.2020
Tekemistä taaperolle - tyynyrata

Liikuntatuokio sisällä, kaiken ikäisille lapsille!

Teippirataa varten tarvitset vain teippiä. Testaajat käyttivät maalarinteippiä, mikä ei ollut paras ratkaisu koska vaaleilta lattioilta teippiä oli hankala erottaa. 1v 8kk ikäinen testaajataapero selvisi silti radasta hienosti. Maalarinteippi käy hyvin varmasti tummemmille lattioille. Vaaleille lattioille kannattaa miettiä löytyisikö kaapista vaikka iloisen väristä sähköteippiä!
Kääri matot ja ala teippaamaan lattioita! Testaaja taaperolla oli pitkä suora teipinpätkä jonka päällä harjoiteltiin viivalla kävelyä, varpailla kävelyä ja keksipä taapero itse myös kokeilla viivan mukaan konttaamista ja ryömimistä. Hän myös innostui juoksemaan ympyrää viivan ympärillä. Viivoja voi tehdä myös vaikka siksakin muotoiseksi. Isommat lapset voivat myös edetä viivalla hyppimällä puolelta toiselle.

Teippejä kannattaa laittaa lattiaan myös lyhyempinä suorina pätkinä peräkkäin. Testaaja taapero käveli viivalta toiselle, ja omasta mielestään myös hyppeli. Viivojen päällä voi myös venytellä - laita jalat ensimmäiselle viivalle ja kädet seuraavalle. Kuinka kauas yllät? Teippien avulla voi myös katsoa kuinka pitkä taapero on! Entäpäs jos laittaisitkin yhden jalan viivalle ja toisen jalan seuraavalle viivalle. Kuinka pitkälle saat siirrettyä toista jalkaasi?
 
 

Tämä oli testaajataaperon mielestä parasta koko leikissä: Laita teippiä seinältä seinälle! 1v 8kk ikäisellä pojalla oli teippi lähellä lattian rajaa, toisella puolella seinää vähän korkeammalla asetettuna. Teipin yli piti astua koskematta teippiin. Vaikeutta voi lisätä vaihtamalla ylityskohtaa lähemmäs toista seinää, jossa teippi on korkeammalla. Isommat lapset voivat myös hypätä teipin yli. Toinen teippi oli asetettu hyvin korkealle, jälleen hieman vinosti niin, että toinen puoli oli alempana. Teipin ali täytyi päästä osumatta teippiin. Testaaja taapero kokeili mm. kyyryssä kävelyä, kyykistämistä, konttaamista ja jopa ryömimistä! Isommille lapsille teippejä voi lisätä enemmänkin!

Tämä blogikirjoitus on osa Pikkuisten Puodin #tekemistätaaperolle-haastetta.
Haaste on jo päättynyt, mutta vinkit löydät edelleen blogistamme.

Tilaamalla uutiskirjeemme sivun alapalkista, saat sähköpostiisi haasteen aikana julkaistut Pikkuruisten ihanat värityskuvat ja paperinuket!TEKEMISTÄ TAAPEROLLE HAASTEET/ VINKIT:

Haaste 19 - Maalaus

Haaste 18 - Syötävät sormivärit

Haaste 17 - Kirjadomino

Haaste 16 - Keppiheppa

Haaste 15 - Paperipallokisa

Haaste 14 - Värilajittelu

Haaste 13 - Sukkaeläimet

Haaste 12 - Vessapaperirulla askartelu

Haaste 11 - Paperilennokit

Haaste 10 - Väristyskuvat

Haaste 9 - Käsinukke

Haaste 8 - Tyynyrata

Haaste 7 - Maja

Haaste 6 - Paperinuket 

Haaste 5 - Leivotaan!

Haaste 4 - Laulupussi

Haaste 3  - Teippirata

Haaste 2 - Jauholeikki

Haaste 1 - Taikataikina

Jätä kommentti

Huomioithan, että tarkistamme kaikki kommentit ennen julkaisua


Takaisin ylös