#tekemistätaaperolle - teippirata

Liikuntatuokio sisällä, kaiken ikäisille lapsille! Teippirataa varten tarvitset vain teippiä. Testaajat käyttivät maalarinteippiä, mikä ei ollut paras ratkaisu koska vaaleilta lattioilta teippiä oli hankala erottaa. 1v 8kk ikäinen testaajataapero selvisi silti radasta hienosti. Maalarinteippi käy hyvin varmasti tummemmille lattioille. Vaaleille lattioille kannattaa miettiä löytyisikö kaapista vaikka iloisen väristä sähköteippiä!


 

Kääri matot ja ala teippaamaan lattioita! Testaaja taaperolla oli pitkä suora teipinpätkä jonka päällä harjoiteltiin viivalla kävelyä, varpailla kävelyä ja keksipä taapero itse myös kokeilla viivan mukaan konttaamista ja ryömimistä. Hän myös innostui juoksemaan ympyrää viivan ympärillä. Viivoja voi tehdä myös vaikka siksakin muotoiseksi. Isommat lapset voivat myös edetä viivalla hyppimällä puolelta toiselle.

Teippejä kannattaa laittaa lattiaan myös lyhyempinä suorina pätkinä peräkkäin. Testaaja taapero käveli viivalta toiselle, ja omasta mielestään myös hyppeli. Viivojen päällä voi myös venytellä - laita jalat ensimmäiselle viivalle ja kädet seuraavalle. Kuinka kauas yllät? Teippien avulla voi myös katsoa kuinka pitkä taapero on! Entäpäs jos laittaisitkin yhden jalan viivalle ja toisen jalan seuraavalle viivalle. Kuinka pitkälle saat siirrettyä toista jalkaasi?
 
   

Tämä oli testaajataaperon mielestä parasta koko leikissä: Laita teippiä seinältä seinälle! 1v 8kk ikäisellä pojalla oli teippi lähellä lattian rajaa, toisella puolella seinää vähän korkeammalla asetettuna. Teipin yli piti astua koskematta teippiin. Vaikeutta voi lisätä vaihtamalla ylityskohtaa lähemmäs toista seinää, jossa teippi on korkeammalla. Isommat lapset voivat myös hypätä teipin yli. Toinen teippi oli asetettu hyvin korkealle, jälleen hieman vinosti niin, että toinen puoli oli alempana. Teipin ali täytyi päästä osumatta teippiin. Testaaja taapero kokeili mm. kyyryssä kävelyä, kyykistämistä, konttaamista ja jopa ryömimistä! Isommille lapsille teippejä voi lisätä enemmänkin!

OSALLISTU MUKAAN HAASTEESEEN!

Pikkuisten Puodin #tekemistätaaperolle haaste tarjoaa joka päivälle uuden vinkin taaperon ja leikki-ikäisen kanssa touhuiluun. Touhut on suunniteltu niin, että voit käyttää niihin kaikkiin kotoa löytyviä asioita.

MITEN OSALLISTUN:

- Tilaa Pikkuisten Puodin ilmainen uutiskirje tämän sivun alalaidasta. Osa haasteen materiaaleista on saatavilla vain sähköpostitse uutiskirjeen tilaajille.
- FACEBOOKISSA: Lisää kuva touhuistanne päivän postaukseen. Touhuja ei tarvitse suorittaa järjestyksessä ja voit lisätä jokaiseen ketjuun kuvia myöhemminkin, kun olette kokeilleet aktiviteettiä.
- INSTAGRAMISSA: tägää meidät @pikkuistenpuoti kuvaasi ja käytä kuvassasi hästägiä #tekemistätaaperolle

VOITA UPEA PALKINTO:

- Aktiivisimpien osallistujien kesken arvomme ainutlaatuisen palkinnon. Haasteen voittaja pääsee suunnittelemaan Pikkuruiset kanssa oman julistesarjan! Julistesarjaan kuuluu nimi- tai syntymäjuliste, eläin/hahmojuliste sekä tekstijuliste. SEURAA MEITÄ:

Mahtavaa, ihanaa että liityit postituslistallemme!