#tekemistätaaperolle - Vessapaperirulla askartelu

Julkaistu 03.04.2020


Nyt jemmaamanne tyhjät vessapaperirullat pääsevät käyttöön, sillä tänään #tekemistätaaperolle haasteessa askarellaan ihanuuksia vessa- ja talouspaperirullista.
Vuoden ja kahdeksan kuukauden ikäisen testaajataaperon kanssa askartelimme suloisia eläimiä ja kiikarit. Äiti olisi voinut jatkaa askartelua vielä vaikka kuinka pitkään, mutta taaperolla oli kiire päästä leikkimään luomuksilla. Vaihtoehtoja askarteluun on nimittäin valtavasti! Lisää vinkkejä askarteluun löydät täältä 
Aloitimme maalamalla vesiväreillä papereita kiikareihin.
Testaajataapero taiteili myös paperin rakettia varten, mutta sen askartelu jäi odottamaan toista päivää. Voitte piirtää tai maalata omat paperit tai käyttää kaapin perältä löytyviä kuvio- tai väripapereita. Myös sanomalehti käy loistavasti! Isompien lasten kanssa voi myös maalata vessapaperirullat suoraan akryylimaaleilla. 
Papereiden kuivuttua äiti päälysti rullat taideteoksilla. Liimaamisen käytimme tavallista askarteluliimaa. Sen jälkeen rullat liimattiin keskeltä yhteen ja niiden ympärille kieputettiin narua varmistamaan pitävyys. Kaulahihnan kiinnitimme kuumaliimalla, ja lopuksi testaajataapero sai vielä koristella kiikarit haluamillaan koristeilla.
Kiikareiden askartelu oli hauskaa, ja niissäkin vaiheissa joissa taapero ei voinut olla apuna, hän jaksoi seurata silmä kovana touhuja. Kiikarit pääsivätkin heti leikkeihin ja niillä tutkittiin maailmaa tarkkaan.
Lisäksi askartelimme rullista taaperon suosikkieläimet - kissan ja koiran. Päälystimme rullat paperilla jonka jälkeen rullan yläreunan keskikohdat taitetiin kummaltakin puolelta sisään niin, että ne muodostivat korvat. Sen jälkeen äiti piirsi niille kasvot. Näissä ei kulunut kuin hetki ja taapero ei kovin paljoa voinut osallistua tekemiseen. Korvien taittelu oli tosin taaperostakin hauskaa, ja parasta oli tietenkin päästä leikkimään eläimillä. Eläimille voi myös askarrella ja liimata silmät, hännät, nenät ja vaikkapa viiksikarvat!
Taapero oli oikein ilahtunut kun eläimille ilmestyi kasvot.
Hän lähtikin heti esittelemään heille maailmaa.
 

Tämä blogikirjoitus on osa Pikkuisten Puodin #tekemistätaaperolle-haastetta.
Haaste on jo päättynyt, mutta vinkit löydät edelleen blogistamme.

Tilaamalla uutiskirjeemme sivun alapalkista, saat sähköpostiisi haasteen aikana julkaistut Pikkuruisten ihanat värityskuvat ja paperinuket!

TEKEMISTÄ TAAPEROLLE HAASTEET/ VINKIT:

Haaste 19 - Maalaus

Haaste 18 - Syötävät sormivärit

Haaste 17 - Kirjadomino

Haaste 16 - Keppiheppa

Haaste 15 - Paperipallokisa

Haaste 14 - Värilajittelu

Haaste 13 - Sukkaeläimet

Haaste 12 - Vessapaperirulla askartelu

Haaste 11 - Paperilennokit

Haaste 10 - Väristyskuvat

Haaste 9 - Käsinukke

Haaste 8 - Tyynyrata

Haaste 7 - Maja

Haaste 6 - Paperinuket 

Haaste 5 - Leivotaan!

Haaste 4 - Laulupussi

Haaste 3  - Teippirata

Haaste 2 - Jauholeikki

Haaste 1 - Taikataikina

Jätä kommentti

Huomioithan, että tarkistamme kaikki kommentit ennen julkaisua


Takaisin ylös